ALARKO HARMONY D ARIZA KODLARI
F4 Arıza Kodu: Ateşleme denemesinden sonra alev oluşmuyor.
Çözüm: Yani cihazın ateşleme işlemini gerçekleştiremediğini belirtir. Ekranda bu arıza kodu ile beraber reset yazısı da belirmektedir. Böyle bir sorunla karşılaştığınız zaman ilk yapmanız gereken uygulama gaz giriş vanalarına bakmak olsun. Vanalar yani gaz vanaları her zaman açık şekilde kalmalıdır. Vanaları kapalı görürseniz (boru ile aynı hizada değilse) açık konuma getirmeniz (boru ile aynı hizaya getirmeniz) gerekmektedir. Gaz girişlerinin açık olduğundan eminseniz eğer R konumlu düğmeye basarak cihaza reset atabilirsiniz. Resetleme işleminden sonra sorun düzelebilir. Olur da arıza durumu devam ederse eğer bu durumda; gaz grubu, anakart ya da elektrotlarda problem olabilir. Tespit ve çözüm için mutlaka servisi aramalısınız.
ÖNEMLİ!!! Ekranda F4 arızası ile beraber anahtar sembolü olur ise bu ateşleme sorunu değil sahte alev sorunudur. Yani gaz vanasının kapalı olmasına karşın brülörde alevin algılandığını belirtir. Böyle bir sorunda R konumlu düğmeye basarak cihazı resetlemelisiniz. Resetleme sonrasında eğer arıza düzelmez ise başka bir işlem uygulamadan mutlaka uzman yardımı almalısınız. İyonizasyon elektrodu, gaz valfi ya da anakartta sorun olabilir. Teşhis ve müdahale için Alarko Servisi ile görüşmelisiniz.
F1 Arıza Kodu: Aşırı ısınma uyarısı.
Çözüm: Arıza kodu ile beraber ekranda hem reset yazısı hem de anahtar sembolü belirmektedir. Bu gibi arıza durumlarında kombi içindeki su sıcaklığı maksimum değeri aşmış diyebiliriz. Yani limit termostat devrededir. Cihaz ise bloke konumdadır. Bu sorunda önce R düğmesine basarak cihaza reset atın, daha sonra petek ve tesisata ait vanaları kontrol edin. Vanalar açık şekilde olmalıdır. Vanalar açık ya da açtınız, kombiyi resetlediniz fakat sonuç aynı ise; ana eşanjörde sorun olabilir, pompada sorun olabilir, üç yollu vana arızalı olabilir, kalorifer filtresi tıkalı ya da tesisatta tıkanma söz konusu olabilir. Arızanın teşhis edilerek çözümlenmesi için mutlaka servisi arayın.
F5 Arıza Kodu: Fark basınç anahtarı arızası.
Çözüm: Harmony-D model kombiler hermetik olduğu için bu sorunda; dışarı uzanan borunun yerinden çıkması, ebatının uzun olması, fanın arızalı olması, prosestatta sorun olması ya da anakart arızası gibi durumlar söz konusu olabilir. Kullanıcı olarak bu arıza durumunda yapabileceğiniz herhangi bir işlem ya da uygulama yoktur. Arızanın teşhis edilip onarılması açısından uzman yardımı almanız gerekmektedir.
F3 Arıza Kodu: Kalorifer sensörü problemi.
Çözüm: Arıza kodu ekranda anahtar sembolü ile birlikte görünür. Bu arıza durumunda kalorifer sensöründe sorun olabilmektedir. Tabi sensörün bağlı olduğu borunun nemlenmesi, bağlantılarda sorun olması halinde de bu problemle karşılaşılabilir. Bu yüzden bu sorunu yaşayan kullanıcı cihaza müdahale etmeden servis desteği almalısınız.
F2 Arıza Kodu: Sıcak su sensörü arızası.
Çözüm: Ekranda anahtar sembolü ile birlikte belirir. Bu durumda kombiniz sıcak su vermeyecektir. Sıcak su sensöründe sorun olabilmektedir. Ayrıca sensörün bağlı olduğu kablolarda ya da borularda da sorun olabilmektedir. Bu gibi arıza durumlarında teknik açıdan net teşhis ve çözüm için uzman desteği almak gerekir. Kullanıcı olarak cihaza müdahalede bulunmadan Alarko Servisi yardımı almalısınız.
F0 Arıza Kodu: Su basıncı düşük durumda.
Çözüm: Tesisat suyunun azaldığını belirten bu arıza durumu genelde en sık karşılaşılan sorunların başında gelir. Bu durumda kombi altında monteli olan bar göstergesine bakarsanız eğer sol alt kırmızı sınırına yakındır, yani düşük demektir. Basıncı yükselttiğinizde sorun düzelebilir. Harmony-D model kombinin altında monteli olan siyah doldurma musluğunu sola çevirerek bar göstergesi yeşil rengin ortasına gelene kadar su eklemelisiniz. Bu değere geldiği zaman işlemi sonlandırmalı ve doldurma musluğunu kapatmalısınız. Arıza durumu düzelecektir. Arıza durumunda düzelme olmaz ise R düğmesine basarak resetleme işlemi uygulayabilirsiniz. İşlemi yapamadığınız, yaptığınız halde arızanın devam ettiği ya da sorunun sıklıkla yaşandığı durumlarda servis yardımı almanız gerekir. Cihazın altında siyah doldurma musluğu yoksa bu durumda mutlaka Alarko Servisi ile görüşmeli ve yardım talep etmelisiniz.
ALARKO SERENA KOMBİ HATA KODLARİ
E01 Arıza Kodu : Kombinin Ateşleme İşlemini Gerçekleştiremediğini Belirten Koddur.
Bu Durumda Cihazdan Verim Alınması Söz Konusu Olamaz. Kombiye Gazın Gelip Gelmediğini Kontrol Ediniz. Eğer Gaz Girişi Var İse Kombiye Birkaç Defa Olmak Şartı İle Reset Atınız. Resetten Sonrada Düzelmez İse Gaz Armatürün De, İyonlarda, Elektrotlarda Veya Kartta Sorun Olabilir. Alarko Serena Servisi Tarafından Müdahale Gerekir.
E02 Arıza Kodu : Cihazda Limit Termostat Denilen Bir Parça Mevcuttur. Bu Parça Cihaz Aşırı Isındığı Zamanlarda Devreye Girip Kombiye Olası Zararlardan Korumaktadır.
Eğer Kombi De Böyle Bir Arıza Kodu Meydana Gelir İse Limit Termostatının Hasar Gördüğünü Anlayabiliriz. Konuyla Alakalı Olarak Servis Çağırmanız Gerekir.
H20 Arıza Kodu : Kombi İçerisinde Ki Su Basıncının Bittiğini Ve Bu Sebeple De Cihazın Çalışmadığını Belirten Arıza Kodudur. Bu Kod Göstergede Belirdiği Anda Kombiye 1 İle 2 Arasına Kadar Su Basmanız Gerekmektedir. Sonrasında Cihaz Eski Verimine Geri Dönecektir.
E05 Arıza Kodu : Tesisat Sensörün De Arıza Oluştuğunu Gösteren Arıza Kodudur. Tüketici Kaloriferleri Isıtmada Problem Yaşayabilir. Servis Tarafından Sensörün Değişimi Gerekir. Bu Sensör Yüzeysel Sensör Olarak Da Bilinmektedir.
E06 Arıza Kodu : Kombi Sıcak Su Sensörün De Arıza Oluştuğunu Gösteren Koddur. Bu Esnada Kullanıcı Sıcak Su Alamaz. Veya Sıcak Su Bir Süre Akar Bir Süre Akmaz. Alarko Servisi’ni Çağırıp Kombiye Müdahale Ettiriniz.
E14 Arıza Kodu : Baca Tıkalı Olabilir Yahut Baca Bağlantılarında Gevşeme Meydana Gelmiş Olabilir. Bu Tip Durumlar Da Kombi Bu Arıza Kodunu Verir. Servis Tarafından Müdahale Gereklidir.
E22 Arıza Kodu : Cihazın Parametre Ayarında Bozukluk Meydana Gelmiş. Bu Sebeple De Cihaz Eski Çalışma Sistemini Sürdüremez. Servis Tarafından Parametre Ayarlarının Yapılması Gerekir.
E35 Arıza Kodu : Kombi Ateşleme İşlemini Yapıyor Ama Alev Almadığından Dolayı Geri Sönüyor Ve Verim Sağlamıyor. Gazla Alakalı Arıza Meydana Gelmiş Olabilir. Alarko Kombi Servisi’ni Çağırınız.
ALARKO TRENDY KOMBİ ARIZA KODLARI
80 Ledi Yanıp Sönüyor İse : Cihaz Kendini Kullanıma Kapatmış Durumda. Bu Sebeple De Kombi Ateşleme Yaparken Alev Almadığından Dolayı Verim Sağlıyor. Alarko Trendy Servisi’ni Aramanız Gerekir.
Trendy Kombi Hata Kodlari, Trendy Ariza Kodlarinin Anlamlari
80 Ve 70 Ledi Yanıp Sönüyor İse : Kombinin İçinde Mevcut Olan Isı En Yükseğe Ulaştığından Dolayı Kombi İşlevlerini Geçici Olarak Kilitlemiş Demektir. Cihaza Reset Atınız. Bir Süre Müdahale Etmeyiniz. Düzelmesini Bekleyiniz. Düzelmiyor İse Servis Çağırınız.
80 Ve 60 Ledi Yanıp Sönüyor İse : Cihazın Bacasının Çekimin De Problem Yaşandığını Belirleyen Hata Bildirimleridir. Acil Olarak Kombi Bacasını Kontrol Ettirmeniz Gerekmektedir.
60 Ledi Yanıp Sönüyor İse : Kombinin Hava Akım Sorunu Mevcut. Fanın Da Arıza Meydana Gelmiş Veya Baca Çekim Gücünü Kaybetmiş Olabilir. Teknik Servis’ten Yardım Almanız Gereken Bir Durumdur.
70 Ve 60 Ledi Yanıp Sönüyor İse : Kombinin İçerisin De Ki Su Basıncı Düşük. Kombiye Su Basıldığı Takdir De Sorun Çözümlenecektir. Standart Su Bar Ayarı 1,5 Bardır.
50 Ledi Yanıp Sönüyor İse : Kombinin Sıcak Su Akıtmasın Da Ki Etmen Olan Parçasın Da Hasar Meydana Gelmiş Durumda. Tüketici Sıcak Suyu Almakta Zorluk Çekebilir Veya Sıcak Su Hiç Akmayabilir. Sensör Değişirse Sorun Çözümlenir.
40 Ledi Yanıp Sönüyor İse : Kombinin İçerisin De Petekleri Isıtmaya Yarayan Sensör Bulunmaktadır. Eğer Kombi De Bu 40 Ledi Yanıp Sönüyor İse Bu Sensör De Arıza Var Demektir. Cihazın Derecesi Yükseltilse De Petekler Isınmayabilir. Servis Çağırmanız Gerekir.
ALARKO TRENDY-D KOMBİ ARIZA KODLARI
F5 + İng Anahtarı Arıza Kodu : Hava Akımın Da Arıza Meydana Geldiği Belirten Koddur. Hava Prosestatı Arızalı Veya Baca Çekimi Yetersiz Olabilir. Servis Çağırınız.
F4 + Reset + İng Anahtarı Arıza Kodu : Cihaz Ateşlemeye Geçiyor Fakat Alev Almadığı İçin Çalışmıyor. Gazla İlgili Sorun Meydana Gelmiş Veya Gaz Grubu, İyonizasyon Yahut Kart Arızalı Olabilir. Alarko Servis İle Görüşmeniz Gerekir.
F4 + İng Anahtarı Arıza Kodu : Kombi Ateşleme İşleminden Sonra Alevlemesi Sahte Oluyor. Bu Durumda Da Cihazın Verim Sağlaması Mümkün Olamaz. Sorunun Tespit Edilmesi İçin Servis Çağırmanız Gereken Durum Söz Konusudur.
F3 + İng Anahtarı Arıza Kodu : Peteklere Sıcaklık Gitmesini Sağlayan Sensör De Arıza Meydana Gelmiş. Bu Şekilde Kullanıcının Petekleri Isınmayabilir. Sensör Değişir İse Cihaz Da Eski Verimini Sağlayabilir. Alarko Trendy-D Servisi’ni Çağırınız.
F2 + İng Anahtarı Arıza Kodu : Kombiden Sıcak Su Gelmesin De Baş Gösteren Parçalardan Biri Olan Ntc Sensörün De Arıza Meydana Gelmiş. Bu Şekilde Kullanıcı Sıcak Su Alamaz. Servis Tarafından Sensör Değişimi Gerekir.
F1 + Reset + İng Anahtarı Kodu : Kombiler De Aşırı Isınma Sorunu Olduğu Zamanlar Da İçerisin De Bulunan Limit Termostat Devreye Girerek Kombinin Zarar Görmesini Engeller. Eğer Ekranda Böyle Bir Kod Beliriyor İse Bu Sensör Görevini Yapamıyor Demektir. Cihaza Reset Atınız. Şayet Düzelmez İse Servis İle Görüşüp Sorunun Çözümü Hakkında Bilgi Alınız.
F0 + İng Anahtarı Arıza Kodu : Cihazın Suyunun Azaldığını Veya Bittiğini Gösteren Arıza Kodudur. Kombinin Su Basıncı Düştüğü Zamanlar Da Cihaz Bu Arıza Kodunu Verir. Basıncı 1 İle 2 Arasına Getirip Kombinin Eski Çalışmasına Devam Etmesini Sağlayabilirsiniz. Eğer Su Basıncı Standart Seviye De İse Su Dolaşımında Arıza Meydana Gelmiştir. Alarko Kombi Servisi’ni Arayınız